Gofrik
A gofri általában édes, rácsos és tésztából van (de mi tudunk nem édeset is készíteni egy jó sós reggelihez!!!). Eredetileg Belgiumból származik, ahol egész komoly gofriipar települt rá erre a zseniális találmányra, és több mint egy tucat helyi változata létezik. A gofri és az ostya gyakorlatilag egy tőről fakad (az angol waffle mindkettőt jelenti), már az ókori görögök is készítettek vaslapok között sült tésztát. Később, a középkorban egyes helyeken áldozóostyát is így állítottak elő, rajta Jézust és a keresztre feszítést ábrázoló jelenetekkel.
A gofri reneszánszának egyik fontos oka, hogy az utóbbi időben egyre jobb és jobb gofrisütők léteznek. Nekünk például van lapos-rácsos, de akár buborék-gofri készítőnk is. Sőt, a buborák gofrit fel is lehet tekerni!!!
Gofri választék
Név | Összetevők |
---|---|
Csokis Banános | Édes vagy ‘mentes’ tésztából is |
Gyümölcsös Habos | Édes vagy ‘mentes’ tésztából is |
Csokis Habos | Édes vagy ‘mentes’ |
Sima Habos | Édes vagy ‘mentes’ |
SÓS GORFI!!! | Sonkával sajttal |
Buborék Gofri | Minden fenti változatban!!! |