Gofrik

A gofri általában édes, rácsos és tésztából van (de mi tudunk nem édeset is készíteni egy jó sós reggelihez!!!). Eredetileg Belgiumból származik, ahol egész komoly gofriipar települt rá erre a zseniális találmányra, és több mint egy tucat helyi változata létezik. A gofri és az ostya gyakorlatilag egy tőről fakad (az angol waffle mindkettőt jelenti), már az ókori görögök is készítettek vaslapok között sült tésztát. Később, a középkorban egyes helyeken áldozóostyát is így állítottak elő, rajta Jézust és a keresztre feszítést ábrázoló jelenetekkel.

A gofri reneszánszának egyik fontos oka, hogy az utóbbi időben egyre jobb és jobb gofrisütők léteznek. Nekünk például van lapos-rácsos, de akár buborék-gofri készítőnk is. Sőt, a buborák gofrit fel is lehet tekerni!!!

Gofri választék

NévÖsszetevők
Csokis BanánosÉdes vagy ‘mentes’ tésztából is
Gyümölcsös HabosÉdes vagy ‘mentes’ tésztából is
Csokis HabosÉdes vagy ‘mentes’
Sima HabosÉdes vagy ‘mentes’
SÓS GORFI!!!Sonkával sajttal
Buborék GofriMinden fenti változatban!!!

Gofri fotók kedvcsinálónak